fiskekarta 780x

Väder Överhogdal

 

Information och priser Överhogdals FVOF

Överhogdal

- harr och öringparadis

Överhogdal är en by med cirka 80 innevånare, vackert belägen intill ån Hoan längs Europaväg 45, 6 mil nordost om Sveg i Härjedalen.

Inom en radie av en mil finns strömmande vatten med harr, öring och bäcköring. I Hoan är det fantastiskt harrfiske som dominerar och i Linån bäcköring.

Ett flertal tjärnar med gädda och abborre. I sjöarna Rosången och Lången finns gädda, abborre, sik, lake och sporadiskt med öring.

I två tjärnar, Abborrtjärn och Rötjärn, har vi satsat på utsättning av öring och regnbåge vilket har blivit uppskattat spinn- och flugfiske samt pimpelfiske på vintern. Till de tjärnarna tar du dig vintertid på preparerade skoterleder för fint vinterfiske. Rötjärn ligger på gångavstånd från byn, ca 20-30 minuter sommartid. Vindskydd, grillplatser och toaletter finns

Det finns inga reglerade vatten pga kraftsverksbyggen inom området.

Årskort

Årskort för fiske i våra vatten. Kan lösas fr o m året man fyller 16 år. Barn under 16 år får fiska på målsmans kort.

Pris för årskort är 200 kronor per kalenderår.

Innehavare av årskort har rätt att fiska i alla vatten inom fiskevårdsområdet. Speciella regler gäller för Abborrtjärn och Rötjärn. Se nedan.

Nätfiske

Nätfiske är endast tillåtet i Sjöarna Rosången och Lången.

Abborrtjärn och Rötjärn

I Abborrtjärn utplanteras årligen röding och Rötjärn utplanteras årligenregnbåge och därför gäller särskilt dagkort som kan lösas i automater vid tjärnarna alternativt via Swish.

Pris för dagkort för innehavare av årskort är 100 kronor. Gäller för max 3 fiskar och är giltigt en dag. Flera dagkort kan lösas per dag.

Pris för dagkort för övriga är 150 kronor.

Övriga vatten

Årskort 200 kronor. Ingen begränsning i antal fiskar.

stöd_fvof

Oavsett var du fiskar inom vårt område kan du betala avgiften med Swish:

123 160 04 85

Här nedan hittar du en lista över dom fisksorter som finns i våra bäckar, åar, tjärnar och sjöar med en kortare beskrivning samt bild. Klicka på “Select a link”  så får du upp listan, välj sedan fisksort. 

fiske-barn
rötjärn_sommar

Länk till sportfiskarna.se som har ett register över fiskerekord.

 

petters-gustaf i lången

Föreningens bankgiro:

346 - 6174

livstr_92x115
livstr_92x115
Website_Design_NetObjects_Fusion