fiskekarta 780x

Väder Överhogdal

 

Information och priser Överhogdals FVOF

Överhogdal

- harr och öringparadis

Överhogdal är en by med cirka 80 innevånare, vackert belägen intill ån Hoan längs Europaväg 45, 6 mil nordost om Sveg i Härjedalen.

Inom en radie av en mil finns strömmande vatten med harr, öring och bäcköring. I Hoan är det fantastiskt harrfiske som dominerar och i Linån bäcköring.

Ett flertal tjärnar med gädda och abborre. I sjöarna Rosången och Lången finns gädda, abborre, sik, lake och sporadiskt med öring.

I två tjärnar, Abborrtjärn och Rötjärn, har vi satsat på utsättning av röding och öring vilket har blivit uppskattat spinn- och flugfiske samt pimpelfiske på vintern. Till dom tjärnarna tar du dej vintertid på preparerade skoterleder för fint vinterfiske. Rötjärn ligger på gångavstånd från byn, ca 20-30 minuter sommartid Vindskydd, grillplatser och toaletter finns

Det finns inga reglerade vatten pga kraftsverksbyggen inom området.

Årskort

Fast boende och fritidsboende i Överhogdal kan lösa  årskort för fiske i våra vatten. Kan lösas fr o m året man fyller 16 år. Barn under 16 år får fiska på målsmans kort.

Pris för årskort är 150 kronor per kalenderår.

Innehavare av årskort har rätt att fiska i alla vatten inom fiskevårdsområdet. Speciella regler gäller för Abborrtjärn och Rötjärn. Se nedan.

Nätfiske

Nätfiske är endast tillåtet i Sjöarna Rosången och Lången.

Abborrtjärn och Rötjärn

I Abborrtjärn och Rötjärn utplanteras årligen röding och öring och därför gäller särskilt dagkort som kan lösas i automater vid tjärnarna alternativt via Swish.

Pris för dagkort för innehavare av årskort är 80 kronor. Gäller för max 4 fiskar och är giltigt en dag. Flera dagkort kan lösas per dag. Under premiärveckorna  är priset för dagkort 100 kronor.

Pris för dagkort för övriga är 120 kronor. Under premiärveckorna är priset 150 kronor.

Övriga vatten

Dagkort 100 kronor. Ingen begränsning i antal fiskar.

stöd_fvof

Oavsett var du fiskar inom vårt område kan du betala avgiften med Swish:

123 160 04 85

Här nedan hittar du en lista över dom fisksorter som finns i våra bäckar, åar, tjärnar och sjöar med en kortare beskrivning samt bild. Klicka på “Select a link”  så får du upp listan, välj sedan fisksort. 

fiske-barn
rötjärn_sommar

Länk till sportfiskarna.se som har ett register över fiskerekord.

 

petters-gustaf i lången

Föreningens bankgiro:

346 - 6174

livstr_92x115
livstr_92x115
Website_Design_NetObjects_Fusion